Bio vs bonusmamma.

Att vara bonusmamma är inte alla gånger det lättaste. samtidigt som det är helt underbart att få följa dessa två tösers utveckling och allt vad det innebär. 
Det är också enormt känslomässigt slitsamt. Främst pga att bio mamman saknar allt moderligt ansvar och engagemang i sina egna barn. Jag betvivlar inte att hon älskar sina barn för det gör hon men bristen på engagemang och faktiskt intresse gör inte att barnen känner sig särskilt älskade alla gånger tror jag. 
Det visar sig tydligt på flera olika vis de veckor barnen är här. Många nätter med orolig sömn, känsliga och arga töser som också i perioder söker väldigt mycket av vår uppmärksamhet. 
 
På tisdag börjar Mikan 1 Klass. Det är en stor dag och hon pratar om skolan med spänning och nyfikenhet. Det är en enorm glädje att höra henne så glad och positiv.  Samtidigt som det vilar en klump i min mage då hela nollan var kämpig med alla lämningar och mycket ledsamhet. 
Jag hoppas hennes nyfikenhet och nyfunna glädje för skolan håller i sig. 
 
Det är sådana här saker som gör mig extra ledsen och arg faktiskt då bio mamman inte engagerar sig det minsta för barnen. När jag hämtade barnen senast och påminde om skolväskan då dom börjar skolan nu i veckan så hade hon ingen aning om var den fanns. Hon har inte kollat upp vad dom behöver för skolstart och dagis. 
Allt detta har vi fått stå med. Förra året införskaffade vi regnkläder tex till båda barnen men allt som nu fanns kvar var en jacka. Tanken var annars att Tilda kunde ärvt Mikans men icke! Allt försvinner och vi får fixa det gång på gång. Hur kan hon inte bry sig om sådana saker? 
Som tex skolväska, skor, regnkläder, gympakläder och skor mm. Visst det är materiella ting men samtidigt viktigt för barnen. 
Mikan är himla glad och stolt över sin nya skolväska och har packat den själv här idag med saker hon ska ha liggande i skolan och sitt pennskrin mm. 
Detta är en stor dag för tjejen. Hon måste få bli sedd. 
Tilda har ett år kvar på dagis och det brukar aldrig vara problem med att lämna henne där. Hon tycker oftast det är roligt att få leka med sina kompisar. 
Även Tilda fick en ny väska, skor, kläder mm som hon är jätte glad över och kommer garanterat vara lite extra nöjd på tisdag när hon ska till dagis. 
Båda två kommer vara glada och visa sakerna för mamma vid nästa byte och berätta vad dom fått. 
Hur känner man sig som mamma då egentligen när man väljer bort och inte vara med på dessa saker? 
 
Vi ska iaf båda två här hemma följa med barnen på tisdag. Stefan har tagit ledigt från jobb för att kunna följa med. Det ska bli spännande och se hur allt går och sen få höra hur deras första dag har varit:) 
 
 
Jag kommer aldrig kunna ge barnen det dom saknar från sin mamma men jag kan och kommer alltid ge dom min ovillkorslösa kärlek<3 
 
 

RSS 2.0